Skansen og utstilling

Min ukentlige tur til Skansen. Mandag til torsdag. Som regel. Av og til mindre.  Soving i bil, i en sovepose som skal tåle noen kalde grader.  Det funker det. Føler meg av og til som en raring og einstøing som overnatter et par tre netter i en ombygd varebil, langt fra min lune seng og min kjære.  Det er det jeg er også, litt rar. Det er greit, har alltid søkt ensomheten for å ha rengjøring i hodet.  På jakt etter en nødvendig endring.

Det å få være i denne bobla. Glemme alt og bare jobbe.  En boble kan også være å være for seg sjøl, med egne tanker og finne en inspirasjon et sted der inne fra. Finne en impuls, en tanke, en følelse av endring, en liten vending.

Hørte på radio nå, elsker radio, at ikke alle endringer er fra puppe til sommerfugl. Av og til er det motsatt vei.  Det var fine ord synes jeg. En endring må ikke alltid være en progresjon framover, til det bedre og lysere. Livet er ikke en rett linje, men en safaritur, ut på steppene, inn i skogene, en klatring på høye fjell. Og jeg blir gjerne med på alle disse svingene.   Akkurat passe mye motstand. Det skaper endring. 

Nok kvasifilosofi fra meg. En fantastisk nyhet er at Stig Marlon Weston og jeg skal ha utstilling her på Skansen!  Det er så fint.  Stig er en av de dyktigste fotografer jeg kjenner. Er ydmykt takknemlig for at han vil lage utstilling med meg.

Utstillingen blir i perioden   21.november til 13. desember.

Sted: Galleri Blaker Skanse, Skansevegen 27, 1925 Blaker.

Vi skal begge lage bilder på en alternativ måte.  Jeg skal lage bilder med våtplate.

Derfor mye våtplate på meg framover. Gleder meg skikkelig.

Å gå inn i våtplatebobla er en langsom prosess det også, akkurat som det å ta bilder også er det.

Har gjort noen få forberedelser, liker av og til å ta bilder digitalt av det jeg skal ta bilder av med våtplate. Så får vi se hva som skjer. 

Og den lenge etterlengtede rørleggeren har vært på befaring, så da blir det snart sluk i den våtrenna jeg har laget for mørkerommet mitt. Nå er alt nesten på plass. Fantastisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait