Starten

Å kjøpe en bil sånn rett før vintern er ikke så smart hvis man ønsker å mekke. Litt kaldt å stå ute, rett og slett. Men det ordnet seg fint. Jeg fikk låne garasjen på Ullevål sykehus. Helt supert! Der var jeg ofte 3 ganger i uka, fra kl 15 og utover til kl 20-21. Fra januar til juli. Ting tar tid. Ufattelig lang tid. Masse planlegging så klart, tenke ut hva jeg trenger, hvor det skal lagres i bilen. Innkjøp, det tar tid, og det er tungt. Surfing på nettet for å finne ut hva som finnes der ute, forstå volt, watt, omformer, solceller. Hvilke materialer skal benyttes, hva slags isolasjon skal benyttes, etc,etc. Det har også å gjøre med at jeg på ingen måte er en dreven mekker, veldig mye tvert imot. Veldig mye prøving. Og like mye feiling. Men jeg er utstyrt med en sterk vilje, og en likeså sterk lyst til å gjennomføre dette prosjektet. Jeg har veldig lenge ønsket meg en bobil. Å kunne reise hvor og når jeg vil har alltid virket forlokkende. Og siden en vanlig bobil er stor, og ligger i prisklassen 600.000, ville jeg bygge min egen. Og, siden jeg bor i Oslo, benytter beboerparkering hvor en bobil ikke er tillatt, hadde jeg ikke så stort valg.

Jeg sier som Pippi, Dette kan jeg ikke, derfor får jeg det helt sikkert til. Nå skal sies at jeg har en kjæreste, det er alltid fint å ha noen i ryggen. Selv om det er jeg som har gjort det meste, er det veldig greit å være to når panelet skal legges i taket, når solcellepanelet skal på taket. Jeg har sittet og pugget watt og volt og koblinger. Men turde ikke å ta det ansvaret alene å koble selv. Det har Einar gjort. Men jeg kan det nå, det er kult.

Jeg skal etterhvert lage en pdf over det meste av innkjøp og kart over elektriske koblinger og mye annet. Når den er ferdig kan den lastes ned fra denne siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait