En Citroen Jumper

Jeg kjøpte en Citroen Jumper 2017-modell i oktober 2018.

Følgende kriterier var viktige. Det må være mulig å stå oppreist i den. Kjæresten min Einar er 185cm høy, så den måtte være minimum 190. Jumper er 196. Den må ikke være for lang. ikke mer enn 5.50 meter. I Gjøvikgata på Bjølsen er det trangt, og lukeparkering er en nødvendig ting å beherske. Jo kortere bil, jo bedre. Min er 5.43. Den må heller ikke være altfor bred. Jeg liker ikke å ligge bak et fjell av en bil på veien, og ville ihvertfall ikke ha en sånn selv.

I tillegg skulle bilen min være så miljøvennlig som mulig. En elektrisk varebil ble ikke et alternativ for meg, de var for små, og altfor dyre. Det finnes noe som heter Eurostandard som sier hvor mye bilen forurenser. Jumper er en Euro5-standard, som er godt innenfor EUs utslippskrav. I tillegg kan bilen bygges om til en Euro6-standard, som i prinsippet er utslippsfri. Jeg følger med på diskusjonen rundt elektrifisering av bilparken, og avvikling av dieselbiler. Jeg mener at begge har livets rett. I vår verden mener jeg gjenbruk er uendelig viktig. Det finnes milliarder av dieselbiler rundt omkring i verden. Hvis man klarer å gjøre disse utslippsfrie, er vi godt i gang. Det er etter min mening mer miljøvennlig enn å hive dem på dynga og produsere nye elektriske biler. Vi bruker de ressursene vi har først, gjør dem så miljøvennlige som mulig, samtidig som man utvikler miljøvennlige alternativer. Her er en artikkel i klassekampen som jeg har skrevet. https://pbs.twimg.com/media/EFOMFfqXsAENg6f.jpg:large

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait